Ένα κάρο ιδέες που έγιναν … χειροποίητα προϊόντα σώματος

Ένα κάρο ιδέες που έγιναν … χειροποίητα προϊόντα σώματος

Αν έχεις πάει στην Τήνο, δεν γίνεται να μην έχεις επισκεφθεί το Ένα Κάρο. Και αν το έχεις επισκεφθεί, αποκλείεται να μην σου έγινε συνήθεια. Ειδικά αυτή την περίοδο που πλένουμε τα χέρια μας δεκάδες φορές την ημέρα, η ανάγκη χρήσης ”σπιτικών” προϊόντων περιποίησης είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Για τις όμορφες μυρωδιές και τους υπέροχους συνδυασμούς των χειροποίητων σαπουνιών και των προϊόντων σώματος ”ευθύνεται” η Γεωργία. 

 

Πως ξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργία του brand?

Ήταν κάπου κοντά στην οικονομική κρίση, όταν άρχισε να χτίζεται η ιδέα να ασχοληθώ επαγγελματικά με τα χειροποίητα σαπούνια, αφού έβλεπα ότι άρεσαν σε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους από όσους τα δοκίμαζαν. Θέλαμε για το όνομα του brand κάτι ανάλαφρο και χιουμοριστικό και όχι κάτι βαρύγδουπο. Έτσι προέκυψε το «Ένα κάρο».

 

Οι συνταγές είναι οικογενειακή κληρονομιά, αποτέλεσμα μελέτης ή προσωπική προτίμηση?

Είναι αποτέλεσμα μελέτης και πειραματισμών. Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με το χειροποίητο σαπούνι, ήθελα να δοκιμάσω όλα τα πιθανά συστατικά που θα μπορούσα. Έτσι κατέληξα σε διάφορους συνδυασμούς που έφερναν το αποτέλεσμα που επιθυμούσα για κάθε σαπούνι.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα προϊόντα περιποίησης με φυτικά συστατικά; 

Τα προϊόντα περιποίησης με φυσικά συστατικά είναι προϊόντα υψηλής ποιότητας και έχει μόνο πλεονεκτήματα η χρήση τους. Κυρίως γιατί δεν επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με επιπλέον συντηρητικά και χημικά προϊόντα που βρίσκονται παντού, από την τροφή μας μέχρι και την ατομική μας φροντίδα.

Στο Κάρο για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε μόνο αιθέρια έλαια για τον αρωματισμό των σαπουνιών μας και καθόλου συνθετικά αρώματα, γιατί παρότι είναι μια κοστοβόρα επιλογή, τα πλεονεκτήματα από τη χρήση τους είναι αναρίθμητα.

 

 

 

Πείτε μας 2 πράγματα που δεν είναι ευρέως γνωστά για τα σαπούνια.

Το χειροποίητο σαπούνι περιέχει γλυκερίνη, ένα ευεργετικό συστατικό που προκύπτει φυσικά κατά τη διαδικασία της σαπωνοποίησης και συνήθως αφαιρείται από τα σαπούνια του εμπορίου για λόγους κέρδους. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τα χειροποίητα σαπούνια δεν αφήνουν τη γνωστή αίσθηση τραβήγματος και ξηρότητας που ξέρουμε. Επίσης οι περισσότεροι παραγωγοί, ειδικά στην Ελλάδα, χρησιμοποιούν εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες, όπως το ελαιόλαδο, πράγμα που σπάνια βρίσκει κανείς σε σαπούνια του εμπορίου τα οποία έχουν σαν κύριο συστατικό το φοινικέλαιο, που ναι μεν δίνει πλούσιο αφρισμό, παρόλα αυτά ξηραίνει την επιδερμίδα και η αλόγιστη χρήση του παγκοσμίως, καταστρέφει τα οικοσυστήματα στα οποία φύεται ή καλλιεργείται.

 

Επίσης, τα σαπούνια που δημιουργούνται με την ψυχρή μέθοδο παρασκευής χρειάζονται μια περίοδο ωρίμανσης περίπου 30 ημερών ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία σαπωνοποίησης και να είναι ακόμη πιο φιλικά στο δέρμα.

 

Αυτή την περίοδο, πλένουμε τα χέρια μας πιο πολύ από ποτέ. Μπορείτε να μας προτείνετε 2-3 είδη σαπουνιών που θα φροντίσουν τα χέρια μας;

 Αν εννοείτε σαπούνια του Κάρου, θα πρότεινα το Herby, με κερί μέλισσας και βότανα, το Miss Rose με πολύ πλούσια σύνθεση και υπέροχο άρωμα αρμπαρόριζας και το Mpee με λεβάντα και χαμομήλι. 

 

 

 

Post a Comment

#FOLLOW US ON INSTAGRAM