Ένα Κυριακάτικο πρωινό… Αθενς Σπέσιαλ!

Ένα Κυριακάτικο πρωινό… Αθενς Σπέσιαλ!

Όσο και αν τα περιμένουμε με ανυπομονησία και τα φανταζόμαστε γεμάτα ελεύθερο χρόνο, συνήθως τα Σαββατοκύριακα καταλήγουν φορτωμένα με δραστηριότητες και υποχρεώσεις που δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε τις καθημερινές. Ωστόσο, υπάρχει και εκείνο το πρωινό Κυριακής που έχουμε υποσχεθεί στο εαυτό μας και οφείλουμε να του το προσφέρουμε.

 

Απόλαυσε το πρωινό

 

Αυτή είναι η μέρα που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου ένα απολαυστικό αλλά υγιεινό πρωινό χωρίς βιασύνη ή περικοπές που θα δώσει στον οργανισμό σου την απαραίτητη ενέργεια για αξιοποιήσεις ευχάριστα και την υπόλοιπη μέρα. Τι να επιλέξεις(?):

 

  • Ένα ποτήρι γάλα ή γιαούρτι με αρκετά δημητριακά 
  • Ένα φρούτο κομμένο και 2-3 κουταλάκια του γλυκού μέλι ή ένα ποτήρι φρεσκοκομμένο χυμό από φρούτα εποχής  
  • Δυο φέτες ψωμί ολικής αλέσεως με βούτυρο και μέλι.
  • Ένα τοστ με μαύρο ψωμί, τυρί και γαλοπούλα
  • Μία μικρή αραβική πίτα με τυρί και γαλοπούλα μαζί με ένα ποτήρι γάλα.
  • Ένα ποτήρι γάλα, μία φέτα κέικ και ένα ποτήρι φρέσκο χυμό

 

 

Κάνε ένα γρήγορο update στα social media

Η Κυριακή είναι μία καλή ευκαιρία για ένα μικρό διάλειμμα από τα social media. Κάνε ένα γρήγορο update στoυς λογαριασμούς σου και τα emails για να βεβαιωθείς πως δεν υπάρχει κάτι επείγον και αφιέρωσε την υπόλοιπη ημέρα σε σένα, την οικογένεια ή τους φίλους.

 

 

Οργάνωσε την εβδομάδα και βγες ν’ ανακαλύψεις την πόλη

Μία σύντομη οργάνωση των επερχόμενων εκκρεμοτήτων  θα βοηθήσει να ξεκινήσουμε δυναμικά την εβδομάδα χωρίς άγχος. Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο: φτιάξε μια λίστα με τις υποχρεώσεις και ενημέρωσε εγκαίρως το ημερολόγιο.

 

Το τελευταίο στάδιο του Κυριακάτικου πρωινού δεν είναι άλλο από την επιλογή όσων θα κάνεις την υπόλοιπη ημέρα για να φορτίσεις μπαταρίες. Καλά τα στέκια και οι συνήθειες αλλά που και που χρειάζεται μία ανανέωση.

 

Κάθε φορά που πέφτει το Αθενς Σπεσιαλ, Λε Τουρ στα χέρια μας διαπιστώνουμε πως όχι μόνο δεν επισκεφθήκαμε όλα εκείνα τα στέκια που προτείνει ο Βασίλης Καλλίδης αλλά σχεδόν τα είχαμε ξεχάσει απορροφημένοι από την καθημερινότητα. Όλα τα ψαγμένα σημεία της Αθήνας (για να νιώσεις και λίγο τουρίστας στην πόλη σου!) συγκεντρωμένα σε 304  σελίδες για να διαλέξεις ανάλογα με τη διάθεση και την παρέα.

 

Υ.Γ.1 Εμείς από εκείνα στο κέντρο, ξεχωρίσαμε το Κυματοθραύστη στα Εξάρχεια και το Άριστον στο Σύνταγμα

Υ.Γ.2 Εννοείται πως η αγγλική έκδοση είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στους φίλους σου στο εξωτερικό

 

     

                                               Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη 

Post a Comment

#FOLLOW US ON INSTAGRAM