Βγάλε την Μαρί Κοντό που κρύβεις μέσα σου

Βγάλε την Μαρί Κοντό που κρύβεις μέσα σου

Την περίοδο της καραντίνας δεν υπάρχει σπίτι που να μην τακτοποιήθηκε εκατό φορές! Και ναι, επιτέλους βρήκαμε το χρόνο να ξεκαθαρίσουμε τα βιβλία που ξεχειλίζουν από τα ράφια, να φτιάξουμε τις ντουλάπες που κρύβουν ρούχα από το νηπιαγωγείο και να συμμαζέψουμε την αποθήκη που τόσο έντεχνα αποφεύγουμε τόσο καιρό.

 

 

Μπορεί εμείς να περιμέναμε την καραντίνα για να πάθουμε ανεξέλεγκτη κρίση νοικοκυροσύνης αλλά στην άλλη άκρη της Γης υπάρχει κάποια που καιρό πριν έκανε την πάταξη της ακαταστασίας χόμπι και μετά… επάγγελμα.

 

Αν δεν σου αρέσει κάτι πέτα το! Κράτα μόνο ό,τι σου προσφέρει χαρά”, ισχυρίζεται η Μαρί Κοντό που ανήγαγε την καθαριότητα του σπιτιού σε επιστήμη και ξεδίπλωσε τη θεωρία της σε βιβλία και social media.

 

Οδηγίες προς ναυτιλωμένους

Φυσικά τα tips της επιτυχίας για ένα τακτικό σπίτι και κατ’ επέκταση μία συγκροτημένη ζωή είναι άπειρα, όλα όμως βασίζονται σε κάποιες βασικές αρχές. Αν ξεκινάς τώρα ν΄ανακαλύπτεις τον κόσμο της:

 

  • εξέτασε αν κάθε αντικείμενο στο σπίτι σου προσφέρει χαρά ή απλά υπενθυμίζει αναμνήσεις
  • τακτοποίησε ανά κατηγορία και όχι ανά τοποθεσία τα χρήσιμα αντικείμενα
  • τήρησε τη σειρά τακτοποίησης: ρούχα, βιβλία, χαρτιά και υπόλοιπα αντικείμενα
  • πέτα ό,τι δεν χρησιμοποιείς

 

 

Πάρε το master

 

To λίγο δεν είναι ποτέ αρκετό! Για εντατικά μαθήματα επισκέψου το κανάλι της στο YouTube όπου θα βρεις ολιγόλεπτα βίντεο για κάθε κατηγορία πραγμάτων και στο ομώνυμο  ντοκιμαντέρ που είναι διαθέσιμο στο NETFLIX.

Post a Comment

#FOLLOW US ON INSTAGRAM