Γίνε πράκτορας του πλανήτη… από τον καναπέ!

Γίνε πράκτορας του πλανήτη… από τον καναπέ!

Οι διαθέσιμες μέρες στο σπίτι με τα παιδιά αποτελούν μία μοναδική ευκαιρία για συναισθηματική ένωση όλης της οικογένειας. Ο χρόνος που περνάμε μαζί, είναι για εκείνα αστείρευτη πηγή ενέργειας, ερέθισμα για δημιουργικότητα, μορφή κοινωνικοποίησης και φυσικά υπέροχες αναμνήσεις που θα τους συντροφεύουν για την ενήλικη ζωή.

 

Δεν χρειάζεται πάντοτε να σκεφτόμαστε ευφάνταστες και διαφορετικές δραστηριότητες για ν’ απασχολήσουμε τα παιδιά, αρκεί ο χρόνος που περνάμε μαζί να είναι επικοδομητικός και οι δραστηριότητες – εκπαιδευτικές ή ψυχαγωγικές – να δημιουργούν την αίσθηση ότι μοιραζόμαστε κάτι μαζί!

 

Τακτοποιήστε το παιδικό δωμάτιο παρέα

 

Σε αντίθεση με τους εφήβους που αντιμετωπίζουν την τακτοποίηση του σπιτιού ως ‘’καταναγκαστικό έργο’’, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας εντυπωσιάζονται από τις ‘’δουλειές των μεγάλων’’ και θέλουν να καταπιαστούν με αυτές. Σαφέστατα η συμμετοχή των παιδιών στις δουλειές του σπιτιού είναι απαγορευτική, εκτός και αν πρόκειται για το παιδικό δωμάτιο. Το συμμάζεμα των παιχνιδιών και των βιβλίων μας, μπορεί ν’ απασχολήσει εκπαιδευτικά τα παιδιά δίνοντας τους παράλληλα την ικανοποίηση της ‘’εισόδου’’ στον κόσμο των ενηλίκων.

 

 

 

 

 

 

Δημιουργήστε κάτι αντί να το αγοράσετε

Κάθε τι αυτονόητο για εμάς είναι για τα παιδιά ένα εντυπωσιακό ερέθισμα, μία έκπληξη! Αν χρειάζεται να περάσετε αρκετό χρόνο με τα παιδιά σας και νιώθετε πως έχετε εξαντλήσει κάθε δημιουργική ιδέα δραστηριοτήτων μπορείτε να φτιάξετε μαζί κάτι που θα εμφυσήσει στους μικρούς φίλους μας την έννοια της δημιουργίας.

Δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι καλλιτεχνικό, μπορεί να είναι απλά κάτι πρακτικό. Ανάλογα με την ηλικία, μπορείτε να φτιάξετε ένα λαχταριστό cake σοκολάτας αντί να το αγοράσετε, να φτιάξετε τον κήπο ή να κατασκευάσετε ένα αποθηκευτικό σημείο στο σπίτι ανακυκλώνοντας πράγματα του σπιτιού που υπό άλλες συνθήκες θα πετούσατε.

 

 

 

Κάντε γυμναστική

 

Υπάρχουν αθλητικές δραστηριότητες για την εκτόνωση των παιδιών και εντός σπιτιού. Στο ΥοuTube θα βρείτε πληθώρα βίντεο για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες από αερόβια γυμναστική και baby yoga μέχρι ασκήσεις με λάστιχα και μπάσκετ στο μπαλκόνι.

 

Σώστε τον πλανήτη από το σπίτι σας

Το διάβασμα παραμένει ιδανική λύση για όλες τις ώρες της ημέρας. Εκτός όμως από τα αγαπημένα μας κλασικά παραμύθια ή μυθυστορήματα, υπάρχει ένα βιβλίο που η ανάγνωση του θα βάλει όλη την οικογένεια σε ‘’περιπέτειες’’. Το βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη, ‘’Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη’’ αποτελεί πρόσκληση – πρόκληση για κάθε μικρό ήρωα του σπιτιού που είναι έτοιμος ν’ αναλάβει μία μυστηριώδη απόρρητη αποστολή!

 

Οι Πράκτορες του Πλανήτη, είναι μία ομάδα που έχει ένα και μόνο στόχο: να προστατέψει τον πλανήτη από:

  • Από βαμπίρ ενέργειας που ρουφάνε την ηλεκτρική ενέργεια όταν αφήνουμε αναμμένες τις συσκευές.
  • Από τον κο Πουφ και την κα Πιφ (γνωστοί και ως διοξείδιο του άνθρακα και μεθάνιο), δυο αέρια που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα και κάνουν τον πλανήτη μας ολοένα και πιο ζεστό.
  • Από άλλους περιέργους όπως η αχόρταγη Σουπάρα και η Χωματερή.
  • Από την οικογένεια Τεμπελχανά που αδιαφορεί για το μέλλον του κόσμου και των συνανθρώπων μας, και από όσους γύρω μας μοιάζουν με την οικογένεια Τεμπελχανά.
  • Από τον μικρό (τόσο δα!) Τεμπελχανά που κρύβουμε μέσα μας.

 

Η κοινότητα των πρακτόρων σας περιμένει στο www.planetagents.org ενώ το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

Post a Comment

#FOLLOW US ON INSTAGRAM