

Όσο η καραντίνα παρατείνεται, τόσο εξαντλούνται οι ιδέες απασχόλησης των παιδιών στο σπίτι. Ευτυχώς η λογοθεραπεύτρια Ευγενία Στεφανάκη έχει μία λίστα προτάσεων για δημιουργικές δραστηριότητες που θα κρατήσουν σώμα και πνεύμα σε εγρήγορση.
Δημιουργήστε το δικό του χώρο εκεί που είστε πολλές ώρες μαζί. π.χ. σαλόνι/κουζίνα/ στο σπίτι της γιαγιάς. Αυτό σας επιτρέπει να κάνετε τις δικές σας δραστηριότητες. Χρησιμοποιήστε χώρο αποθήκευσης που μπορεί να χειριστεί το παιδί σας, όπως καλάθια/ανοιχτή βιβλιοθήκη/ντουλάπια που θα είναι στο επίπεδο του παιδιού σας.
Επιλέξτε παιχνίδια/δραστηριότητες που προωθούν την ανάπτυξη (σύμφωνα με την ηλικία του και τα ενδιαφέροντα του). Προσπαθήστε να έχετε 8-10 παιχνίδια από διαφορετικές κατηγορίες π.χ. βιβλία, παζλ, ζώα,. Μην ξεχνάτε κάθε 5-7 μέρες να τα αλλάξετε, για να έχει ενδιαφέρον.
Περιορίστε την υπερδιέγερση και τις οθόνες. Όταν τα παιδιά συνηθίζουν την αισθητηριακή υπερφόρτωση που παρέχουν οι οθόνες και τα παιχνίδια που αναβοσβήνουν, μπορούν να αναπτύξουν ένα μικρότερο χρονικό διάστημα προσοχής. Αυτό οδηγεί σε λιγότερο ενδιαφέρον και μειωμένη ικανότητα να επικεντρωθεί σε ανεξάρτητους τύπους παιχνιδιού.