Η Άλκηστις για τη φροντίδα, την αλχημεία και την κάθαρση

Η Άλκηστις για τη φροντίδα, την αλχημεία και την κάθαρση

Όλα ξεκίνησαν με το πρώτο σαπούνι. Λένε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Κάπως έτσι και με το Alchemia Handmade Natural Soaps. Η ανάγκη μου να φτιάξω ένα αγνό σαπούνι για την νεογέννητη κόρη με οδήγησε στη πρώτη μου ‘’δημιουργία’’. Είχα θέσει ως προτεραιότητα να γνωρίζω τι χρησιμοποιώ στα παιδιά μου και ειδικά στην νεογέννητη κόρη μου που είχε ευαίσθητο δέρμα.

 

Αυτή ήταν η αρχή ενός μαγικού ταξιδιού! Αφού έκανα το σαπούνι για την κόρη μου με βάση το βούτυρο καριτε, σειρά είχα εγώ που ενώ θήλαζα ήθελα να δώσω λάμψη στο πρόσωπο μου. Μετά από πολύ έρευνα και βραδινές μελέτες ακολούθησε το signature formula μας με γάλα Γαϊδούρας. Όταν είδα τι θαύματα έκανε στο ταλαιπωρημένο μου δέρμα ήξερα ότι έπρεπε να το μοιραστώ με τον κόσμο.

 

Έχοντας ζήσει 9 χρόνια στο Λονδίνο και on and off στην Νέα Υόρκη με πολλά ταξίδια στην Ασία, την Κωνσταντινούπολη και το Μαρόκο στο ενδιάμεσο, οι εικόνες αυτών των εμπειριών επηρέασαν τη δουλειά μας. Τα sculpture like σαπούνια με αρώματα εμπνευσμένα από όλες της άκρες του κόσμου είναι αποτέλεσμα των ερεθισμάτων που πήραμε από τις περιπλανήσεις μας στον κόσμο.Το Moroccan Memories είναι μια βόλτα στα σουκς του Marakesh. Το Oud είναι εμπνευσμένο από τα Εμιράτα στα οποία είχα την τύχη να τα δω από την μάτια μιας γηγενής. Το Wild Fig είναι ένα άρωμα που με ακολουθεί παντού και δεν μπορώ να φανταστώ collection χωρίς αυτό. Tobacco Woods θυμίζει το αξέχαστο ταξίδι στο Κιότο της Ιαπωνίας και το Sea Salt τα ελληνικά roots του brand.

Τα σχέδια είναι επίσης ένα πολύ προσωπικό ζήτημα αφού είναι εμπνευσμένα από τους βραχώδεις και πράσινους λόφους των Παξών που περνάω πολύ χρόνο τα τελευταία χρόνια. Τα signature stone collection μας είναι από βότσαλα των Παξών  -προσεκτικά διαλεγμένα- τα οποία χρησιμοποιούμε ως καλούπια για να διοχετεύουμε  τα formulas μας.
   
Το όνομα του brand συνδυάζει πολλά από αυτά που πρεσβεύει. Στόχος μας να έχει το ελληνικό στοιχείο και να αποτυπώνει την δύναμη της φύσης. Έτσι όπως η αλχημεία προσπαθεί να δημιουργήσει χρυσό με απλά μέταλλα έτσι και το Alchemia προσπαθεί να δημιουργήσει θαυματουργά formulas με αγνές ύλες. Επίσης το Al είναι τα αρχικά απ’ το Άλκηστις.


Τα σαπούνια μας εκπροσωπούν τον σημερινό άνθρωπο με περιορισμένο χρόνο αλλά μεγάλες απαιτήσεις. Τα all in one σαπούνια μας που είναι για πρόσωπο, σώμα (και μερικά και για μαλλιά) ανταποκρίνονται στις ανάγκες των σύγχρονων ανθρώπων.

 

 

Τα formulas μας είναι σχεδιασμένα για να καλύπτουν διάφορους τύπους δέρματος και ανάγκες. Ανάμεσα σε αυτά θα βρείτε Γάλα Γαϊδούρας, Βούτυρο Καριτε, Ενεργό Άνθρακα και αλάτι νεκρός θάλασσας τα οποία συνοδεύονται από θεραπευτικό άργιλο ενώ το  packaging είναι ιδανικό για τους jetsetters που είναι on the go και δεν θέλουν να ταξιδεύουν με πολλά πράγματα. Ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από την συσκευασία αποστειρωμενου όρου και παλιών φαρμακείων… μία εικόνα που εύκολα παραπέμπει στη κάθαρσις. 

Με το Covid19 στο παρασκήνιο είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε το δέρμα μας και κρατάμε το PH του δέρματος μας και τα φυσικά έλαια μας για να μπορούμε να κρατήσουμε το δέρμα μας ενυδατωμένο και προστατευμένο.


 

Post a Comment

#FOLLOW US ON INSTAGRAM