Άνοιξη Μυαλού: Ο Βασίλης Τοκάκης διδάσκει εντός και εκτός αίθουσας!

Άνοιξη Μυαλού: Ο Βασίλης Τοκάκης διδάσκει εντός και εκτός αίθουσας!

Όταν είπα στους φίλους μου ότι διάβασα την Άνοιξη Μυαλού σε ένα βράδυ, όλοι με ρώτησαν: ”Γιατί τόσο μικρό ήταν;”, ”Ήταν ανάλαφρο;”, ”Σε παρέσυρε η πλοκή;”. Όχι! Το βιβλίο δεν είναι πάντα εύχάριστο, ούτε ανάλαφρο για να διασκεδάσεις, ούτε έχει πλοκή που θα σου κόψει την ανάσα, ούτε μυθοπλασία, ούτε συγγραφικές τεχνικές, δεν είναι πρωτότυπο, δεν είναι μυθιστόρημα, δεν είναι αστυνομικό… Δεν είναι τίποτα από όλα αυτά. Είναι απλά αληθινό! Και δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από την αλήθεια ενός ανθρώπου που διεκδικεί τη ζωή του κάθε μέρα.

 

Ο Βασίλης Τοκάκης έχει ένα τεράστιο βιογραφικό μα πάνω από όλα είναι περήφανος μπαμπάς, σύζυγος, φίλος και τώρα πια ένας Αλύγιστος! Το βιβλίο αποτελεί μία μορφή ημερολογίου, μία αποτίμηση της κάθε μέρας που διανύει ο συγγραφέας από τον Νοέμβριο του 2019, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο. Τα κείμενα σύντομα και περιεκτικά, τρυπούν με κάθε λέξη το μυαλό και την καρδιά όποιου τα διαβάζει και γίνονται τροφή για προβληματισμό. Αν έχεις περάσει μία παρόμοια περιπέτεια, θα πάρεις δύναμη. Αν έχεις την υγεία σου και όσα αγαπάς, θα ταρακουνηθείς όταν συνειδητοποιήσεις πόσο χώρο και χρόνο σπαταλάς στα ανούσια κάθε μέρα.

 

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου σήμερα και δεν θα γράψουμε περισσότερα. Έγραψε όσα χρειαζόταν ο Βασίλης σε 167 σελίδες που εμείς κρατάμε ως Ευαγγέλιο αισιοδοξίας.

 

Υ.Γ.1 Δεν γίνεται να μην ξεχωρίσουμε τα emails των φοιτητών και την εξομολόγηση του συγγραφέα στη σύζυγο του.

Υ.Γ.2 Οι φίλοι μου το διάβασαν τελικά σε ένα απόγευμα και έκτοτε το διαβάζουν κάθε μέρα…

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στις 12 Νοεμβρίου του 2019 ο Βασίλης Τοκάκης διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο και στις 18 Νοεμβρίου του 2019 χειρουργήθηκε για πρώτη φορά. Αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία της ζωής στο όριο. Μέσα από τα λόγια του περνούν οι τρικυμίες, οι ξαστεριές και οι ξαφνικές συνειδητοποιήσεις της ψυχής του.

Αυτή είναι η ιστορία μιας μάχης.

Αυτή είναι η ιστορία ενός μυαλού που ανθίζει.

Αυτή είναι η ιστορία ενός ανθρώπου αποφασισμένου να ζήσει μόνο και μόνο για να μυρίσει το επόμενο ξημέρωμα.

Η φλόγα του για ζωή μπορεί να σε κάνει να δεις και τη δική σου ζωή με άλλη ματιά.

Τα έσοδα από τα συγγραφικά δικαιώματα του βιβλίου θα διατεθούν στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

Λίγα λόγια για την ΕΛΠΙΔΑ

Η ιστορία της «ΕΛΠΙΔΑΣ» ξεκινά το 1990. Η αγάπη των μελών της για τα παιδιά και η διαπίστωση πως έλειπαν από την Ελλάδα τα μέσα για τη θεραπεία των παιδιών που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών ήταν οι δύο βασικοί παράγοντες της ίδρυσης του Συλλόγου. Το έργο του- έργο αγάπης, ανθρωπιάς και κοινωνικής στράτευσης – συνεχίζεται όλα αυτά τα χρόνια με σκληρή δουλειά και ανιδιοτελή προσφορά. Στηρίζεται δε, πάνω απ’ όλα, στη συστράτευση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας στο πλευρό της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Η ιστορία της «ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι μία ιστορία αγάπης για τον άνθρωπο και το παιδί. Μία υπόσχεση εκατοντάδων ανθρώπων για το παρόν και το μέλλον. Μάθετε περισσότερα στο www.elpida.org

Λιγα λόγια για το Βασίλη!

Ο Βασίλης Τοκάκης είναι διδάκτορας του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών στο γνωστικό αντικείμενο της Διαχείρισης Κρίσεων και της Διοίκησης Συγκρούσεων. Διδάσκει ως επιστημονικός συνεργάτης στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια υπήρξε Διδακτικό Προσωπικό στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, διδάσκοντας το μάθημα «Οργανωσιακής Συμπεριφοράς», τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Είναι Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Υπήρξε μέλος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (Επικοινωνία) της Ελληνικής Πολιτείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Αθήνα 2004» και εν συνεχεία επί 4 έτη μέλος των αντίστοιχων Ομάδων Διαχείρισης Κρίσεων (Επικοινωνία). Έχει εργαστεί στον δημόσιο τομέα σε θέσεις ευθύνης, ενώ υπήρξε στέλεχος εταιρειών στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας. Εργάζεται ως σύμβουλος επικοινωνίας δημόσιων οργανισμών και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Γεννήθηκε το 1977 και διεγνώσθη με καρκίνο στον εγκέφαλο τον Νοέμβριο του 2019. Είναι Περήφανος Μπαμπάς της Δήμητρας και του Γιώργου. Σύζυγος και Σύντροφος της Ιατρού Μαργαρίτας Συνετού.

Post a Comment

#FOLLOW US ON INSTAGRAM