Η Βασιλική Ζώτου σχεδιάζει … την εβδομάδα σου!

Η Βασιλική Ζώτου σχεδιάζει … την εβδομάδα σου!

Η περίοδος της καραντίνας ήταν αδιαμφισβήτητα μία πρωτόγνωρη εμπειρία και ένα απότομο διάλειμμα από την καθημερινότητα που ο καθένας αξιοποίησε διαφορετικά. Υπήρχε όμως ένα κοινό χαρακτηριστικό στην ζωή όλων εμάς εκείνη την περίοδο: μια κάποια οργάνωση εισέβαλε στο πρόγραμμα μας! Οι ημέρες του lock down ήταν ίσως οι μόνες που μπορούσες να δεις ακόμα και τους πιο “ορκισμένους διώκτες του calendar” να κάνουν απολογισμούς, να καταγράφουν εκκρεμότητες και να σχεδιάζουν την επόμενη μέρα.

 

Η Βασιλική δεν είναι μία από αυτούς! Γραφίστρια στο επάγγελμα, είχε σχεδιάσει το δικό της πλάνο  -κυριολεκτικά και μεταφορικά- πολύ καιρό πριν. Άλλωστε αυτό είναι κάτι που αγαπά, όχι που της επιβλήθηκε! Στο δεύτερο έτος των σπουδών της στην ΑΣΟΕΕ άρχισε ν’ αναζητά κάτι που να την εκφράζει περισσότερο και έτσι ανακάλυψε το σχέδιο. Η ενασχόληση με το design λειτούργησε ως τρόπος έκφρασης της δημιουργίας που αντλούσε από τα αγαπημένα της βιβλία, τα ταξίδια και τις συζητήσεις με ενδιαφέροντες ανθρώπους ενώ καθόρισε και την μετέπειτα επαγγελματική της πορεία.

 

 

Όπως εξηγεί η ίδια: «Ανησυχούσα πολύ ως φοιτήτρια για το πως θα βρω το στυλ μου και ποιο θα είναι αυτό. Μόλις άρχισα να δουλεύω όμως και δεν είχα χρόνο να το σκέφτομαι ενεργά, ανακάλυψα ότι είναι κάτι που έρχεται μόνο του. Θα έλεγα ότι κάνω δουλειές που διατηρούν μια απλότητα και δεν είναι πολύ φορτωμένες και μου αρέσουν οι καμπύλες και όχι οι έντονες γραμμές. Η δουλειά μου επίσης χαρακτηρίζεται και από αρκετά χρώματα και κυρίως pastel αποχρώσεις».

 

Ως ανήσυχο πνεύμα που ψάχνεται συνεχώς δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τον κόσμο των TEDxsters. To TEDxAUEB ήταν ένα από τα πρώτα projects που κλήθηκε ν’ αναλάβει ήδη από το δεύτερο χρόνο των σπουδών της. “Το TEDx ήταν από τα πιο δύσκολα αλλά και τα πιο ωραία πράγματα που έχω κάνει. Ήταν ένα μεγάλο ρίσκο στην αλλά αποδείχτηκε η καλύτερη δουλειά που θα μπορούσα να ζητήσω. Το βασικότερο όμως ήταν ότι έκανα φίλους με τους οποίους διαφορετικά δεν θα είχα συναντηθεί ποτέ” περιγράφει με ανακούφιση σήμερα.

Εικόνες από τα αγαπημένα Instagram accounts της Βασιλικής από όπου αντλεί έμπνευση.

 

Και η ερώτηση είναι η εξής: οργάνωση και δημιουργικότητα συμβαδίζουν; ”Για μένα όχι απαραίτητα” απάντα η Βασιλική και συνεχίζει: ”υπάρχουν μέρες που θα κάνω πολλά μη δημιουργικά πράγματα γιατί απλώς πρέπει να γίνουν (να στείλω αρχεία για εκτύπωση, να απαντήσω σε email κτλ) και μέρες που είναι δημιουργικές και μπορεί να περάσω ώρες συζητώντας και ψάχνοντας ιδέες χωρίς να κάνω κάτι άλλο πιο παραγωγικό. Εκείνες οι μέρες δεν έχουν οργάνωση”. Για εκείνες τις οργανωτικές μέρες, η Βασιλική προτιμάει ένα μολύβι και ένα από τα planners που έχει σχεδιάσει η ίδια. Αυτά αρκούν για να σημειώνει τις υποχρεώσεις, τις ιδέες που αντλεί από τα αγαπημένα τις Instagram accounts από τα οποία ενημερώνεται για design trends από όλο τον πλανήτη και τις τάσεις στο κλάδο της γενικότερα.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει η Βασιλική Ζώτου είναι διαθέσιμο δωρεάν στη σελίδα της www.vasilikizotou.com

 

Εκεί σημειώνει να μην ξεχάσει να κάνει mock up πριν παραδώσει ένα project – αυτό είναι άλλωστε και το αγαπημένο της στάδιο στη διαδικασία ολοκλήρωσης ενός έργου- αλλά και όλα όσα θέλει να κάνει με προτεραιότητα αυτή την περίοδο όπως ένα γρήγορο ταξίδι στην Ελλάδα, βόλτες στο κέντρο μέχρι τελικής πτώσεως και ένα απολαυστικό brunch… στο Granger & Co στο Λονδίνο!

 

Free stationery alert! Κατέβασε το Weekly plan και την To Do List εδώ

 

Post a Comment

#FOLLOW US ON INSTAGRAM