Μία βόλτα στις μεγάλες βιβλιοθήκες του κόσμου

Μία βόλτα στις μεγάλες βιβλιοθήκες του κόσμου

 

Εδώ και αιώνες, οι βιβλιοθήκες δεν χρησιμεύουν μόνο ως αποθετήριο πληροφοριών και γνώσεων αλλά αποτελούν και σημείο ορόσημο της πόλης που ανήκουν. Για όσους αγαπούν τα βιβλία και τα ταξίδια, οι βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο είναι αμέτρητες ωστόσο εμείς καταγράψαμε μερικές μόνο από τις πιο διάσημες που όπως θα έλεγαν και οι γιαγιάδες μας είναι… must visit!

 

The Library οf Congress 

H μεγαλύτερη και πιο διάσημη βιβλιοθήκη στον κόσμο καθώς και το παλαιότερο ομοσπονδιακό πολιτιστικό ίδρυμα της χώρας. Στις συλλογές της φιλοξενεί περισσότερα από 32 εκατομμύρια βιβλία και 61 εκατομμύρια χειρόγραφα. 

 

Vatican Library

Ιδρύθηκε το 1475, είναι μια από τις παλαιότερες βιβλιοθήκες σε ολόκληρο τον κόσμο. Κρατά το παλαιότερο πλήρες χειρόγραφο της Βίβλου καθώς και πάνω από ένα εκατομμύριο άλλα βιβλία.

 

Reading Room οf the British Museum 

Ένα αρχιτεκτινικό αριστούργημα με μία τεράστια συλλογή βιβλίων από δεκάδες θεματικές ενότητες και επιστημονικά πεδία. Yale University Beinecke Rare Book Library – Αυτό είναι το μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο που επικεντρώνεται αποκλειστικά στη συντήρηση σπάνιων βιβλίων και χειρογράφων. 

 

National Library Of St. Marks 

Βρίσκεται στη Βενετία της Ιταλίας. Αυτή η βιβλιοθήκη χρονολογείται από το 1468 και φιλοξενεί εκατομμύρια βιβλία και χειρόγραφα.

 

New York Public Library 

Η δημόσια βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης είναι η τρίτη μεγαλύτερη στη χώρα και φιλοξενεί περισσότερα από 50 εκατομμύρια αντικείμενα. Στην πραγματικότητα αποτελείται από 87 ξεχωριστές βιβλιοθήκες και στεγάζει πολλά σημαντικά ιστορικά έγγραφα.

 

Thomas Fisher Rare Book Library

Αυτή η βιβλιοθήκη με έδρα το Τορόντο είναι το σπίτι της μεγαλύτερης συλλογής σπάνιων βιβλίων στον Καναδά και έχει μια εντυπωσιακή συλλογή αντικειμένων. 

 

Abbey Library of Saint Gall 

Αυτή η βιβλιοθήκη, που βρίσκεται στο St. Gallen της Ελβετίας, είναι η παλαιότερη βιβλιοθήκη της χώρας και μία από τις παλαιότερες μονές σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχει μια τεράστια συλλογή από πολύ σπάνια βιβλία  

 

Library of the Benedictine Monastery 

Αυτή η βιβλιοθήκη βρίσκεται στην Αυστρία και είναι η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη μοναστηριών στον πλανήτη.

 

National Library Of Sweden 

Αυτή η βιβλιοθήκη διατηρεί όλα τα σουηδικά έντυπα έργα. Είναι το σπίτι για περισσότερα από 20 εκατομμύρια διαφορετικά είδη.

 

Danish Royal Library 

Αυτή είναι η επίσημη Εθνική Βιβλιοθήκη της Δανίας και χρονολογείται από το 1648, με όλα τα έργα που εκτυπώθηκαν στη χώρα αυτή από τον 17ο αιώνα. 

 

State Library of Victoria 

Περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια έγγραφα βρίσκονται εδώ, σε αυτήν τη βιβλιοθήκη με έδρα τη Μελβούρνη.

 

Library of Alexandria 

Η αρχική βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας ήταν ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Αυτή η μοντέρνα εκδοχή, που βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, είναι ένα μνημείο αυτού του ιστορικού.

 

Post a Comment

#FOLLOW US ON INSTAGRAM