Νίνα και Νίκος: το καλοκαίρι θέλει μόνο ελληνικά νησία

Νίνα και Νίκος: το καλοκαίρι θέλει μόνο ελληνικά νησία

Αν ασχολείσαι έστω και στο ελάχιστο με το Instagram τότε αποκλείεται να μην έχεις πετύχει κάποια φωτογραφία της Νίνα και του Νίκου από τα ταξίδια τους σε όλο τον κόσμο. Λάτρεις των ταξιδιών, αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε μακρινές και κοντινές αποδράσεις, απολαμβάνοντας καλό φαγητό, όμορφες παραλίες και αξέχαστες εμπειρίες. Πριν αναχωρήσουν για τον επόμενο προορισμό τους, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για κάποια από αυτά που έχουν ζήσει αλλά και για τις ανατροπές που επιφύλασσε το φετινό καλοκαίρι.

 

Πως τα ταξίδια μετατράπηκαν από ολιγοήμερες διακοπές σε καθημερινότητα;

Η αλήθεια είναι πως στο Instagram δημιουργείται η εντύπωση ότι τα ταξίδια είναι η καθημερινότητα μας. Στην πραγματικότητα, όμως, είμαστε και οι δυο οικονομικοί αναλυτές σε πολυεθνικές εταιρείες και δουλεύουμε κάθε μέρα 8-10 ώρες! Όλα μας τα ταξίδια γίνονται Παρασκευή βράδυ με Κυριακή βράδυ, εκτός από τα μεγάλα ταξίδια για τα οποία παίρνουμε  άδεια. Αγαπάμε πολύ τα ταξίδια και την φωτογραφία όποτε είναι το χόμπι μας και ένας τρόπος να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα.

 

   

 

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής ενός προορισμού;

Για τα κοντινά ταξίδια στην Ευρώπη, η επιλογή βασίζεται  είναι στις ώρες των πτήσεων και στις  τιμές των εισιτηρίων. Αντίθετα για τα μακρινά ταξίδια (που γίνονται συνήθως δυο φορές το χρόνο), επιλέγουμε προορισμούς που ονειρευόμασταν χρόνια να επισκεφτούμε!!! Κάποια από αυτά είναι η Ινδία, το Βιετνάμ, η Καμπότζη το Ντουμπάϊ και ο Καναδάς.

 

Φτιάχνετε ένα ετήσιο πλάνο με τα ταξίδια σας ή αποφασίζετε αυθόρμητα;

Τα μακρινά μας ταξίδια γίνονται κυρίως Χριστούγεννα και τα οργανώνουμε συνήθως τον Σεπτέμβριο μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Τα κοντινά ταξίδια τα προγραμματίζουμε  3-4 εβδομάδες νωρίτερα (με το Ίντερνετ  είναι πολύ  εύκολο & οικονομικό να ταξιδεύεις στην Ευρώπη).

 

Ταξιδιώτες  στα χρονιά της πανδημίας: πως αλλάζει το φετινό σας πλάνο μετά τις συνέπειες του covid19 σε παγκόσμιο επίπεδο;

Η αλήθεια είναι πως κάθε καλοκαίρι επιλέγουμε μόνο Ελλάδα οπότε και τώρα κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε την χώρα μας και τα νησιά μας! Πραγματικά ο ελληνικός τουρισμός μας χρειάζεται όλους  περισσότερο από ποτέ. Μέχρι στιγμής έχουμε επισκεφτεί δυο νησιά και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια που έχουμε επισκεφθεί τηρούν όλες τις προδιαγραφές  υγιεινής και είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους τουρίστες.

Συγκλίνουν οι απόψεις σας για τους προορισμούς που επιλέγετε;

Ευτυχώς προς το παρόν συμφωνούμε ! 

 

Αν σας ρωτήσουμε ποιος είναι ο αγαπημένος σας προορισμός, θα συμφώνησε στην απάντηση;

Και οι δυο θα πούμε ομόφωνα την Ινδία ! 

 

Ένα βιβλίο που σας αρέσει να έχετε μαζί στο πλοίο/αεροπλάνο;

Ένα βιβλίο με quotes του Gandhi το οποίο έχουμε και στο coffee table του σαλονιού μας (το αγοράσαμε από την Ινδία).  Μας δίνει έμπνευση και θετική ενέργεια!

 

Ποια χώρα που έχετε επισκεφθεί θα ξεχωρίζατε για την κουζίνα της;

Εγώ λάτρεψα την κουζίνα του Βιετνάμ, ο Νίκος της Ιορδανίας ! 

 

 

Το ταξίδι που σας δίδαξε ένα μάθημα ζωής

Το ταξίδι μας στην Καμπότζη και συγκεκριμένα η επίσκεψη μας σε ένα πλωτό χωριό, όπου οι άνθρωπο ζουν κυριολεκτικά πάνω στο νερό χωρίς καν ηλεκτρικό ρεύμα ή οποιαδήποτε άλλη παροχή που εμείς θεωρούμε αυτονόητη, μας έκανε να εκτιμήσουμε τα μικρά πράγματα στη ζωή. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν πραγματικά χαρούμενοι, μπορούσες να το δεις στο βλέμμα τους και την ενέργεια τους και μας έκανε να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα!!!  

 

Σημείωση: Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν ανήκουν στη Νίνα και το Νίκο

Post a Comment

#FOLLOW US ON INSTAGRAM