Η Στεφανία Βαϊδάνη… από το σπίτι

Η Στεφανία Βαϊδάνη… από το σπίτι

H Στεφανία Βαϊδάνη είναι από τις σχεδιάστριες που σίγουρα έχεις ξεχωρίσει στο Instagram τα τελευταία χρόνια για τις νεανικές συλλογές και τις φρέσκες προτάσεις της. Μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον γεμάτο αισθητικές αναφορές και μια οικογενειακή επιχείρηση μόδας όπου έμαθε και ανέπτυξε την τέχνη του σχεδιασμού. Εκμεταλλεύτηκε το καλλιτεχνικό της πνεύμα μελετώντας τη μόδα στο Marangoni Fashion School στο Μιλάνο και τώρα απολαμβάνει κάθε στιγμή δημιουργικότητας που τις προσφέρει ο σχεδιασμός ρούχων για το ομώνυμο brand που έχει δημιουργήσει.

 

Αν και πέρασε το τελευταίο διάστημα δουλεύοντας από το σπίτι, αυτό δεν σημαίνει πως έχασε το πάθος της για δημιουργία και την ανακάλυψη νέων πραγμάτων. Με αισιοδοξία και θετική αύρα, βρήκε λίγο χρόνο για να μοιραστεί μαζί μας τι της εμπνέει και πώς περνά το χρόνο της σε καραντίνα.

 

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με τη μόδα;

Μεγάλωσα σ’ ένα περιβάλλον γεμάτο αισθητικές αναφορές και μια οικογενειακή επιχείρηση μόδας όπου έμαθα και ανέπτυξα την τέχνη του σχεδιασμού. Ο πατέρας μου μου έλεγε: πάντα να έχεις αφετηρία τις ρίζες σου. Και αυτό έκανα! Θυμάμαι τον εαυτό μου να εργάζεται κάθε καλοκαίρι στην οικογενειακή μας επιχείρηση. Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν πώς μία  αρχική ιδέα μεταμορφώνεται σε ένα ένδυμα. Αργότερα, εκμεταλλεύτηκα το δημιουργικό μου πνεύμα μελετώντας τη μόδα στο Marangoni Fashion School στο Μιλάνο. Η αμεσότητα και η αυθεντικότητα της εκτέλεσης ενδυμάτων αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του καλλιτεχνικού πλαισίου του σχεδιαστή.

 

 

Ποιο κομμάτι της δουλειάς σας απολαμβάνετε περισσότερο;

Την ανεξάντλητη δημιουργικότητα και την αίσθηση που μου δημιουργεί να βλέπω γυναίκες να νιώθουν όμορφες και μοναδικές όταν  φορούν τα σχέδιά μου.

 

Ορίστε τη μόδα;

Η μόδα είναι τέχνη, γεωγραφία, λογοτεχνία… Η μόδα αντανακλά τον πραγματικό μας εαυτό. Το πιο σημαντικό είναι ότι η μόδα είναι αποτέλεσμα του κόσμου μας, της ιστορίας μας, της οικονομίας μας, της καθημερινής μας ζωής.

 

Πως συνδυάζετε παλαιότερες και νέες τάσεις τις μόδας;

Το πιο σημαντικό πράγμα στη μόδα είναι η ιστορία μας. Η ιστορία δημιουργεί το παρόν μας και επεξεργάζεται το μέλλον μας. Οι τάσεις της μόδας είναι διαχρονικές, μερικές από τις μεγαλύτερες δεκαετίες του παρελθόντος μας επηρεάζουν το παρόν μας, ωστόσο πρέπει να το ερμηνεύσουμε στο τώρα. Προσπαθήστε να ξεκινήσετε τις δικές σας τάσεις, τις τάσεις που αντικατοπτρίζουν την ταυτότητά σας.

 

 

 

 

Post a Comment

#FOLLOW US ON INSTAGRAM