Τρέχεις; Διάβασε τα!

Τρέξιμο.

Για κάποιους η συνήθεια που τους άλλαξε τη ζωή.
Για κάποιους άλλους η συνήθεια που λατρεύουν να μισούν.

Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, καλύτερα να διαβάσετε κάποιο άλλο άρθρο του blog γιατί ακολουθούν τα τρία must read βιβλία για φανατικούς δρομείς.

 

Μπορεί εσύ να γεννήθηκες κοινός θνητός και να έμπλεξες με το τρέξιμο γιατί σε παρέσυρε κάποιος φίλος αλλά υπάρχουν κάποιοι σε αυτή τη Γη που γεννήθηκαν με την ταχύητητα μέσα τους. 

Η συναρπαστική περιπέτεια του ΜακΝτούγκαλ ξεκίνησε με μια απλή ερώτηση:
Γιατί πονάει το πόδι μου;
Απομονωμένοι στα βαθιά φαράγγια του Μεξικό, οι ευτυχισμένοι Ινδιάνοι Ταραουμάρα τρέχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα χωρίς διαλείμματα, χωρίς ξεκούραση, χωρίς τραυματισμούς. Το υπεράνθρωπο ταλέντο τους στο τρέξιμο, βοηθάει στο να έχουν καλή υγεία και ήρεμη ζωή, κάνοντας τους Ταραουμάρα απρόσβλητους από ασθένειες, άγχος και άλλα δεινά της σύγχρονης ζωής.
Ο βραβευμένος δημοσιογράφος και πολύπαθος δρομέας Κρίστοφερ ΜακΝτούγκαλ ξεκινάει για να ανακαλύψει τα μυστικά τους και καταλήγει με μια καθηλωτική ιστορία. Ταξιδεύει στα επιστημονικά εργαστήρια του Χάρβαρντ και τις καυτές κοιλάδες της Βόρειας Αμερικής, όπου όλο και περισσότεροι δρομείς μεγάλων αποστάσεων ωθούν το σώμα τους στα όρια. Η ιστορία κορυφώνεται όταν οι κορυφαίοι υπερμαραθωνοδρόμοι του πλανήτη συναγωνίζονται του Ταραουμάρα στον μεγαλύτερο αγώνα τρεξίματος που (δεν) είδε ποτέ ο κόσμος.

 

Παραδέξου το! Το αίσθημα της πείνας υποβόσκει σε κάθε συγκηνιτική – κατά τα άλλα- στιγμή τερματισμού. Μια σκέψη που ποτέ δεν προβλημάτισε τον αθλητή υπεραποστάσεων Σκοτ Τζούρεκ.Για την ακρίβεια τον ΧΟΡΤΟΦΑΓΟ αθλητή υπεραποστάσεων Σκοτ Τζούρεκ.

Στο Eat and Run ο Τζούρεκ αφηγείται ιστορίες από τη ζωή του και την καριέρα του, ενώ μοιράζεται πρακτικές συμβουλές και τις vegan συνταγές του. Από τα παιδικά του χρόνια, όταν κυνηγούσε και μαγείρευε για την οικογένειά του που λάτρευε το κρέας, έως την αργή μετάβασή του στους δρόμους υπεραποστάσεων (μισούσε το τρέξιμο), τη γνωριμία του με τους Ταραουμάρα και τηχορτοφαγία, ο Σκοτ Τζούρεκ είναι μια πηγή έμπνευσης· είτε πρόκειται να τρέξεις πρώτη φορά είτε θέλεις να διευρύνεις τους διατροφικούς ορίζοντές σου ή απλώς να εξερευνήσεις τα όριά σου.

 

Αν διάβασες όλα τα παραπάνω, δεν απελπίστηκες και ακόμα αντέχεις τότε αξίζει να διαβάσεις την ιστορία του Κώστα Καρνάζη!

Ο Ελληνοαμερικανός θρύλος των υπεραποστάσεων και συγγραφέας του παγκόσμιου μπεστ σέλερ υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Καρνάζης έχει σπρώξει το σώμα και το πνεύμα του σε αδιανόητα όρια. Έχει τρέξει συνεχόμενα 563 χιλιόμετρα, απόσταση που ισοδυναμεί με περισσότερους από 13 μαραθωνίους, χωρίς ύπνο, σε τρεις ημέρες. Έχει διασχίσει την Κοιλάδα του Θανάτου με το θερμόμετρο να δείχνει 49°C και έχει τρέξει μαραθώνιο στο Νότιο Πόλο στους -40°C.

Post a Comment

#FOLLOW US ON INSTAGRAM