6 TEDx talks που θ’ αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεσαι για τα βιβλία

Ο Steve Jobs, μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 21ου αιώνα και καινοτόμος της τεχνολογίας δήλωσε πως ‘’όποιοι είναι αρκετά τρελοί για να πιστεύουν ότι μπορούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο είναι εκείνοι που θα  το καταφέρνουν’’.  

Καμία άλλη φράση δεν θα μπορούσε να περιγράψει όλα όσα σκέφτονται και βιώνουν οι θεατές κάθε φορά που παρακολουθούν ένα συνέδριο TEDx την σκηνή του οποίου έχουν φωτίσει χιλιάδες σπουδαίοι ομιλητές ανά τον κόσμο με τις πιο συναρπαστικές ιστορίες δράσεων που άλλαξαν τη ζωή τους.

Το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας που προβάλλει ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Στόχος του TED είναι με τη δύναμη των ιδεών να μπορέσει να κινητοποιήσει τους ανθρώπους  να αλλάξουν τη ζωή τους και τον κόσμο. Η ονομασία TED προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Technology, Entertainment & Design, που αποτελούν αρχικά τους τρεις θεματικούς της τομείς.

Η TEDx λατρεία που ξεκίνησε το 2009 από την Καλιφόρνια και εξαπλώθηκε με αστραπιαίους ρυθμούς σε όλες τις γεωγραφικές ηπείρους, κατάφερε σε λιγότερο από δέκα χρόνια να ενώσει ενδιαφέρουσες προσωπικότητες  από κάθε γωνία του πλανήτη. Από τον Bill Gates και τον Stephen Hawking μέχρι τον κάθε ‘’τοπικό αστέρα’’ οι σκηνές των TEDx γέμισαν με ιστορίες ανθρώπων που πίστεψαν τα όνειρα τους, τόλμησαν κάτι διαφορετικό ή απαλλάχθηκαν από μία συνήθεια που τους εμπόδιζε να εξελιχθούν.

Οι ιστορίες που παρουσιάζονται αρκούν ώστε να γίνουν πηγή έμπνευσης νέων ιδεών, δημιουργώντας έτσι μια αλυσίδα δημιουργικών δράσεων από νέους ανθρώπους σε κάθε πόλη του κόσμου. Οι άνθρωποι που τόλμησαν να μοιραστούν με το κοινό τις σκέψεις τους αποδεικνύουν πως η συνταγή της επιτυχίας αποτελείται από απλά συστατικά: θετική σκέψη, αποφασιστικότητα και εκμετάλλευση των τεχνολογικών πόρων αποτελούν τη βάση για τη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη.

Τα βιβλία και η εμπειρία συγγραφής ή ανάγνωσης δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από τον ατελείωτο κατάλογο των TEDx Talks. Ακολουθούν οι έξι πιο δημοφιλείς:

    • 12 truths I learned from life and writing

Λίγες μέρες πριν γιορτάσει το 61 έτος της ηλικίας της , η συγγραφέας Anne Lamott αποφάσισε να γράψει όλα όσα γνώριζε σίγουρα!

    • My year reading a book from every country in the world

H Ann Morgan  έθεσε ένα φιλόδοξο στόχο: να διαβάσει ένα βιβλίο από κάθε χώρα του κόσμου κατά τη διάρκεια ενός έτους και ήρθε η ώρα να παρουσιάσει την ιστορία της.

    • Why a good book is a secret door?

O βραβευμένος συγγραφέας Mac Barnett μιλάει για το γράψιμο που ξεφεύγει από τη σελίδα, την τέχνη ως μια πόρτα για να αναρωτηθεί – και τι πραγματικά παιδιά λένε σε μια φανταστική φάλαινα.

    • What we learned from 5 million books

Οι Erez Lieberman Aiden και Jean-Baptiste Michel μας δείχνουν πώς λειτουργεί το NGram Labs και μερικά από τα εκπληκτικά πράγματα που μπορούμε να μάθουμε από 500 δισεκατομμύρια λέξεις.

    • A next-generation digital book

Ο προγραμματιστής λογισμικού Mike Matas παρουσιάζει το πρώτο πλήρες διαδραστικό βιβλίο για το iPad – με έξυπνα βίντεο και γραφικά με δυνατότητα γρήγορης πλοήγησης.

Post a Comment

#FOLLOW US ON INSTAGRAM