Η ιδανική πρόταση για υγεία, ομορφιά και ευζωία

Η ιδανική πρόταση για υγεία, ομορφιά και ευζωία

Στην ομάδα μας, δεν υπάρχει κάτι που ν’ απολαμβάνουμε περισσότερο από το να γνωρίζουμε νέα ελληνικά brands που μας φροντίζουν πραγματικά, επιχειρούν υπεύθυνα, δουλεύουν με μεράκι, σέβονται τόσο τους καταναλωτές όσο και το περιβάλλον και έχουν πάντα κάτι ενδιαφέρον να προτείνουν.

 

Πριν μερικά χρόνια, η οικογένεια Δρόσου έθεσε ένα στόχο: να προτείνουν μια ολοκληρωμένη, απόλυτα προσιτή λύση, που αποδεδειγμένα χαρίζει καλή υγεία και ευζωία σε όλους. Σήμερα, έχουν καταφέρει να επιμελούνται, με προσωπική αφοσίωση, κάθε στάδιο παραγωγής, από την καλλιέργεια και την έρευνα, μέχρι την επιλογή των συνεργατών και την παραγωγή κάθε προϊόντος, προκειμένου όλα τα στάδια να υλοποιούνται με όσο το δυνατόν πιο φυσικό τρόπο. Έτσι, ο στόχος τους έγινε δέσμευση όπως εξηγεί παρακάτω η Δρ. Κρυσταλλένια Δρόσου.

 

Πως δημιουργηθηκε η ιδέα του brand;

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικά χρόνια, το 2012, όταν ο πατέρας μου, Παύλος, αποφάσισε να φυτέψει στα κτήματα μας στο Πυλί της Κω, το Θαύμα της φύσης, που ονομάζεται αλόη και αποτελεί το αρχαιότερο φαρμακευτικό φυτό με θαυμαστές ιατρικές ιδιότητες. Το μεράκι, η αγάπη και η ιδιαίτερη βιωματική σχέση με τη φύση του τόπου του τον οδήγησαν στη δημιουργία του κτήματος αυτού, που αποτελεί και το “ησυχαστήριο” του όπως συνηθίζει να λέει. Κάπου ανάμεσα σε αυτό το μεράκι, στην αγάπη  που τρέφω για εκείνον και τον τόπο μου και σε αυτή την ευλογημένη Γη που έζησε και έδρασε ο Πατέρας της Παγκόσμιας ιατρικής Ιπποκράτης, γεννήθηκε η pandrosia. Και κάπου εκεί ξεκίνησε ένα υπέροχο ταξίδι που έχει ως βασικό άξονα το όραμά μας, ένα όραμα που οδηγεί κάθε μας βήμα και δεν είναι άλλο από υγεία, ομορφιά & ευεξία για όλους.

Σήμερα η pandrosia αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση ευζωίας για το σύγχρονο άνθρωπο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

 

 

 

Οι συνταγές που χρησιμοποιείτε είναι οικογενειακή κληρονομιά, αποτέλεσμα έρευνας ή προσωπικές προτιμήσεις;

Όλες οι συνταγές είναι αποτέλεσμα επιστημονικής μελέτης. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε νέες, καινοτόμες και αποτελεσματικές συνταγές χρησιμοποιώντας μεθόδους οι οποίες αποτελούν αποτέλεσμα έρευνας που προέκυψε σε συνεργασία με την επιστημονική μας ομάδα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μετράμε 6 χημικούς, συνεργάτες στο κομμάτι τις έρευνας και των χημικών αναλύσεων και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Στόχος είναι ο δημιουργικός συνδυασμός των θαυματουργών ιδιοτήτων της βιολογικής αλόης με τη σπάνια φυσική κληρονομιά, από φυτά και βότανα, της Κω.

 

Πως μπορεί να πετύχει κάποιος φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού  με χυμούς;

Η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμαστε την αποτοξίνωση για να είμαστε υγιείς. Το σώμα μας αποτοξινώνεται φυσικά κυρίως μέσω του ήπατος των νεφρών και της γαστρεντερικής οδού. Ωστόσο πολλές φορές χρειάζονται μία «βοήθεια» και από εμάς κυρίως με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής (καλή διατροφή και γυμναστική). Οι δίαιτες με χυμούς, ειδικά φρούτων που έχουν αρκετή ζάχαρη θέλουν προσοχή διότι ενώ κάνουμε μία αποτοξίνωση από τη μία, γεμίζουμε με παραπάνω θερμίδες τον οργανισμό μας από την άλλη. Για παράδειγμα ο 100% φυσικός βιολογικός χυμός αλόης pandrosia έχει τρομερή αντιοξειδωτική δράση διότι είναι πλούσιος σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικές βιταμίνες C και E, ενώ περιέχει περισσότερα από 75 δραστικά συστατικά. Έτσι προστατεύει τον οργανισμό από την επιβλαβή δράση των ελευθέρων ριζών, αποτοξινώνει και δημιουργεί αίσθημα ευεξίας στο σώμα και χωρίς καθόλου θερμίδες.

 

 

Μπορείτε ν’ αναφέρετε 2 μύθους και 2 αλήθειες για την αποτοξίνωση με χυμούς;

Μύθος: Οι δίαιτες με χυμούς αποτοξίνωσης δίνουν ενέργεια
Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της αποτοξίνωσης με χυμούς, ο οργανισμός «καίει» τις αποθήκες γλυκογόνου για να αποκτήσει ενέργεια. Χρησιμοποιώντας το γλυκογόνο ως πηγή ενέργειας, αφαιρεί αρκετό νερό από το σώμα, κάτι που «μεταφράζεται» ως αδυνάτισμα στη ζυγαριά. Όμως κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητα καλό, μιας και μετά από αρκετές ημέρες αποτοξίνωσης με χυμούς παρατηρείται έλλειψη ενέργειας, πονοκέφαλοι και αστάθεια λόγω των χαμηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.


Μύθος: Η αποτοξίνωση με χυμούς είναι καλή επιλογή για απώλεια βάρους
Σίγουρα κάποιος που ξεκινά δίαιτα αποτοξίνωσης με χυμούς θα χάσει βάρος, όμως αυτό το βάρος είναι κατά κύριο λόγο υγρά. Τα «χαμένα» υγρά είναι η λιγότερο σοβαρή επίπτωση από μια τέτοια δίαιτα, κατά την οποία μπορεί να παρατηρηθεί και απώλεια μυϊκής μάζας.

 

Αλήθεια: Εύκολη και γρηγορότερη απορρόφηση θρεπτικών ουσιών

Πίνοντας χυμούς δίνουμε στον οργανισμό μας άμεσες δόσεις θρεπτικών ουσιών. Οι αποχυμωτές έχουν το πλεονέκτημα να αφαιρούν όλες τις δύσπεπτες φυτικές ίνες των φρούτων και των λαχανικών και να κρατάνε την ουσία. Αυτό συνεπάγεται καλύτερη και γρηγορότερη απορρόφηση των βιταμινών, των μεταλλικών στοιχείων και των ενζύμων.

 

Αλήθεια: Κατανάλωση φρούτων και λαχανικών        
Ένας χυμός μπορεί να συμπυκνώσει μέσα του τις απαραίτητες μερίδες φρούτων και λαχανικών που πρέπει να τρώμε καθημερινά. Κι αυτό είναι απίστευτα βολικό καθώς είναι δύσκολο να συμπεριλαμβάνουμε σε κάθε γεύμα ένα φρούτο ή ένα λαχανικό. Φτιάχνοντας ένα χυμό, μπορούμε εύκολα και γρήγορα να λαμβάνουμε όλες τις θρεπτικές ουσίες και τις βιταμίνες που χρειαζόμαστε καθημερινά. Επίσης, οι χυμοί μας δίνουν πολλά περιθώρια πειραματισμών, καθώς μπορούμε να προσθέτουμε σ’ αυτούς λαχανικά ή φρούτα που δεν θα τρώγαμε ή δεν θα δοκιμάζαμε ποτέ.

 

Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που προσπαθεί να υιοθετήσει ένα πιο υγιεινό διατροφολογικό πρόγραμμα;

 

Να είστε καλοί με τον εαυτό σας. Προσπαθήστε να είστε ο μεγαλύτερος θαυμαστής του εαυτού σας και όχι ο χειρότερος. Οι αρνητικές σκέψεις μπορεί να οδηγήσουν σε απάθεια, υπερκατανάλωση τροφής και φυσικά να σαμποτάρουν την προσπάθειά σας.

 

Βάλτε ένα πρόγραμμα. Ο προγραμματισμός είναι το κλειδί για έναν υγιή τρόπο ζωής. Κάντε μια λίστα με τις τροφές που χρειάζεστε με βάση το διατροφικό σας πρόγραμμα και μη ξεφύγετε από αυτή τη λίστα ενώ αρχίστε να σκέφτεστε τρόπους ώστε να μαγειρεύετε πιο υγιεινά.

 

Κάντε τις αλλαγές που μπορείτε. Βρείτε μια διατροφή που να ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας, ώστε να μπορείτε να την υιοθετήσετε για πάντα. Μια διατροφή πρέπει να είναι κάτι που θα ακολουθείτε για όλη σας τη ζωή.

 

 

Η κατανάλωση χυμών το καλοκαίρι βοηθούν στην ενυδάτωση του οργανισμού;

Οι καθημερινές απώλειες νερού από το σώμα μας αυξάνονται το καλοκαίρι, λόγω της υψηλής αφίδρωσης, γι΄αυτό είναι πολύ σημαντική η αναπλήρωσή τους. Η έλλειψη νερού οδηγεί σε αφυδάτωση και αύξηση θερμοκρασίας. Οι χυμοί αποτελούν καλές πηγές νερού και είναι απαραίτητοι για την ενυδάτωση του οργανισμού ειδικά το καλοκαίρι.

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σας πρωινό;

Συνήθως επιλέγω ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεϊνη και φυτικές ίνες. Μία επιλογή είναι ένα αυγό και βρώμη με σταφίδες & αμύγδαλα. Επίσης μου αρέσουν πολύ τα σμουθι για πρωϊνό όπου πάντα βάζω μέσα στο μίγμα φρούτα, γάλα αμυγδάλου, βρώμη και μία κουταλιά φυσικής βιολογικής αλόης.

 

Ποιο χυμό θα επιλέγατε για να απολαύσετε το αγαπημένο σας βιβλίο στο μπαλκόνι;

Βιολογικός χυμός ρόδι με αλόη, το αγαπημένο μου drosακι.

 

Πείτε μας έναν χυμό κατάλληλο για κάθε στιγμή της ημέρας

Ο βιολογικός χυμός ρόδι με αλόη– drosaki- που ανέφερα και προηγουμένως, είναι ένας χυμός για κάθε στιγμή της ημέρας. Το πρωϊ σου δίνει ενέργεια για να ξεκινήσεις δυναμικά τη μέρα σου, κατά τη διάρκεια της ημέρας σε ενυδατώνει – ειδικά το καλοκαίρι το έχουμε ανάγκη- ενώ μπορεί να σε βοηθήσει και σε προβλήματα πέψης οδηγώντας σε καλύτερη ποιότητα ύπνου.

 

Post a Comment

#FOLLOW US ON INSTAGRAM