Η Aeolis φέρνει τα αρώματα της ελληνικής φύσης σπίτι σου

Η Aeolis φέρνει τα αρώματα της ελληνικής φύσης σπίτι σου

Όπως φαίνεται η ελληνική χλωρίδα κερδίζει ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον νέων επιστημόνων και ιδρυτών νεοφυών επιχειρήσεων στον κλάδο των φυτικών καλλυντικών. Ένα ξεχωριστό παράδειγμα αποτελεί η Aeolis, που ερευνά σε βάθος τα ελληνικά βιολογικά βότανα και δημιουργεί τις πιο αποτελεσματικές φυτικές συνθέσεις για τη φυσική περιποίηση προσώπου, σώματος και μαλλιών. Τόσο οι διεθνείς διακρίσεις όσο και οι εξαγωγές σε τρεις ηπείρους το επιβεβαιώνουν και εμείς είχαμε τη χαρά να συζητήσουμε με το Γιώργο Κριτσωτάκη για τους θησαυρούς της φύσης, το καλοκαίρι και την ατομική φροντίδα. 

 

Πως ξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργία του brand?

Η Ελλάδα έχει μια από τις πιο πλούσιες καταγεγραμμένες χλωρίδες παγκοσμίως. Τα νησιά και οι οροσειρές δημιουργούν μικροκλίματα όπου ενδημούν βότανα και φυτά ανώτατης καλλυντικής και φαρμακευτικής αξίας. Πάνω από 6000 είδη και υποείδη φυτών είναι καταγεγραμμένα, αρκετά από τα οποία είναι ενδημικά.

 

Οι συνθέσεις των Ελληνικών φυτικών καλλυντικών με βιολογικά βότανα θα έπρεπε να είχαν δημιουργήσει ένα ισχυρό διεθνές brand. Αυτή ήταν η έμπνευση και το κίνητρο για τη σύσταση της aeolis.

 

Η εταιρεία συστάθηκε από ανθρώπους που μοιράζονται κοινές οικολογικές αξίες και που ήδη ήταν καταξιωμένοι σε διαφορετικά τμήματα της αλυσίδας παραγωγής φυτικών καλλυντικών.

 

 

Οι συνταγές είναι οικογενειακή κληρονομιά, αποτέλεσμα μελέτης ή προσωπική προτίμηση?

Οι συνθέσεις δεν θα μπορούσαν να είναι “κληρονομιά” παλαιότερων ετών. Η έρευνα και οι μελέτες βοτάνων για χρήση τους σε καλλυντικά προϊόντα είναι συνεχής σε πολλά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα διεθνώς. Η επιστήμη είναι δυναμική και συνεχώς έχουμε νέα ευρήματα. Οι συνθέσεις είναι καλό να ανανεώνονται συχνά ώστε κάθε φορά να γίνονται και περισσότερο αποτελεσματικές.

 

Οι συνθέσεις της aeolis δοκιμάζονται για πολλούς μήνες πριν από τη κυκλοφορία τους από εξειδικευμένους εξωτερικούς συνεργάτες της εταιρείας όπως αισθητικούς, blogger, make-up artists, κομμωτές κλπ. Αναπτύσσετε μία αρχική φόρμουλα και στη συνέχεια γίνονται τα πρώτα in-vivo tests και δοκιμές. Συλλέγουμε και αναλύουμε τα αποτελέσματα και προχωράμε στις βελτιώσεις που κρίνονται αναγκαίες. Ακολουθούν νέα in-vivo tests και νέες δοκιμές. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται αρκετές φορές έως ότου φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ανάπτυξη και τελειοποίηση μιας σύνθεσης είναι μια διαδικασία επίπονη και αρκετά χρονοβόρα.

 

Σε κάθε νέο προϊόν προσπαθούμε να δημιουργούμε μια προηγμένη καλλυντική σύνθεση με Ελληνικά βιολογικά βότανα, με αρώματα από την Ελλάδα και σε συσκευασίες που διακρίνονται για τη μεσογειακή φινέτσα και στυλ.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα προϊόντα περιποίησης με φυτικά συστατικά; 

Δεν βλέπω κάποιο λόγο για να μην επιλέξει ο καταναλωτής καλλυντικά με φυτικά εκχυλίσματα. Η aeolis απευθύνεται σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές με αυξημένη οικολογική συνείδηση που αναζητούν φυτικά καλλυντικά υψηλής αποτελεσματικότητας χωρίς πιθανώς επιβλαβή πρόσθετα όπως χρωστικές, parabens, SLS, SLES, GMO κλπ. Έως σήμερα χρησιμοποιούμε εκχυλίσματα από 55 διαφορετικά φυτά και η λίστα αυξάνεται ταχύτατα.

 

 

Πείτε μας 2 πράγματα που δεν είναι ευρέως γνωστά για τα αιθέρια έλαια 

Αιθέρια έλαια χρησιμοποιούσε ο Ιπποκράτης στην Ιπποκράτεια Ιατρική Σχολή, περίπου από το 400 Π.Χ., στην ολιστική προσέγγιση που εφάρμοζε κατά τις τότε θεραπείες για “το μυαλό, το σώμα και την ψυχή”.

Τα αιθέρια έλαια βρίσκονται στα κύτταρα και τους αδένες των φυτών. Ωστόσο, αρκετά μπορεί να είναι εύφλεκτα και αναλόγως τη δοσολογία μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες. Περιέχουν διάφορες οργανικές ενώσεις.

Κατά περίπτωση, μπορεί να απαιτηθούν τεράστιες ποσότητες φυτικής μάζας για να παραχθεί ακόμα και μια μικρή ποσότητα ελαίου.

 

 

Ποια σειρά ολοκληρωμένης φροντίδας προτείνετε για το καλοκαίρι;

Υπάρχουν πολλές καλές επιλογές που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του καλοκαιριού. Σίγουρα η χρήση αντηλιακών προϊόντων για το πρόσωπο και το σώμα. Εγώ προτιμώ προϊόντα με μέγιστο SPF 30. Αντηλιακά προϊόντα με μεγαλύτερο δείκτη ίσως είναι επιβαρυμένα με κάποιο πιο ισχυρό χημικό φίλτρο. Ο δείκτης προστασίας αποτελεί ένδειξη “χρόνου / διάρκεια” προστασίας και όχι “βαθμού / ένταση” προστασίας. Η διαφορά λοιπόν είναι ότι τα προϊόντα με χαμηλότερο δείκτη προστασίας θα πρέπει να εφαρμόζονται στο σώμα περισσότερο συχνά αλλά η προστασία που προσφέρουν είναι η ίδια.

 

Επίσης, θα πρότεινα μια πολύ καλή κρέμα After Sun που θα επαναφέρει γρήγορα την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα. Η after sun κρέμα της aeolis με βιολογικό ρόδι και St. John’s wort για το πρόσωπο και το σώμα, περιέχει σύμπλεγμα βοτάνων και βιταμινών που αποκαθιστά τα εγκαύματα από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, ενώ συνίσταται και για καθημερινή χρήση κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Μεταξύ άλλων περιέχει Βιολογική Aloe Vera, Βιολογικό Λάδι Ελιάς, Μέλι, Ταμάρινθο, Omega – 6, Πανθενόλη, Βούτυρο Καριτέ, Ηλίανθου, βιολογικό ρόδι, St. John’s wort κλπ

 

Τέλος, κάποια μέρη του σώματος που ταλαιπωρούνται αρκετά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι οι φτέρνες των ποδιών. Εκεί η επιδερμίδα ξηραίνεται εύκολα και συχνά “σπάει”. Στην aeolis προτείνουμε τη κρέμα επανόρθωσης για σκασμένες φτέρνες με ουρία και έλαιο αμυγδάλου. Αφαιρεί τους νεκρούς / σκασμένους ιστούς, διεγείρει τη κυτταρική ανάπλαση και επαναφέρει τη λαμπερή και υγιή εμφάνιση. Εντυπωσιακά αποτελέσματα έχει δείξει και σε τυλώματα, σκληρύνσεις και μικρούς κάλους. Μεταξύ άλλων περιέχει: Ουρία, Σαλικυλικό Οξύ,Λάδι Αμυγδάλου, Βιολογικό Λάδι Ελιάς, Έλαιο Argan, Bιολογική Aloe Vera, Πανθενόλη, Βιταμίνες, Βούτυρο Καριτέ, Φυτική Γλυκερίνη.

 

Post a Comment

#FOLLOW US ON INSTAGRAM