My Greek Games: γνωρίσαμε τους δημιουργούς των αγαπημένων μας παιχνιδιών

My Greek Games: γνωρίσαμε τους δημιουργούς των αγαπημένων μας παιχνιδιών

Η εταιρεία My Greek Games είναι το “παιδί” δυο ανθρώπων με τεράστιο πάθος και σεβασμό για τις τέχνες, τα μουσεία, την ιστορία της χώρας μας και μεγάλη αγάπη για τα παιδιά και τη σωστή διαπαιδαγώγησή τους.

 

H  Έφη Καραγκούνη και o Χρήστος Παπαχρήστου δημιούργησαν μια σειρά προϊόντων που όχι μόνο ψυχαγωγούν παιδιά και ενήλικες, αλλά ταυτόχρονα παρέχουν γνώσεις γύρω από την Ελληνική μυθολογία και ιστορία, αναδεικνύοντας πάντα το σύγχρονο σχεδιαστικό, αισθητικό και ποιοτικό χαρακτήρα των σύγχρονων Ελλήνων, μέσα από τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό.

 

Εμείς μάθαμε για τα  παιχνίδα τους στην πρώτη καραντίνα και τώρα ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε και τους ίδιους!

 

 

Πως γενννήθηκε η ιδέα για το brand;

Έφη: Οι 2 μας είμαστε φίλοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μοιραζόμαστε κοινά ενδιαφέροντα, κοινές αγάπες, κοινή ‘τρέλα’. Η αμοιβαία εκτίμηση και εμπιστοσύνη, καθώς και όλα τα παραπάνω, μας έκαναν να πιστεύουμε πάντα πως μια μέρα θα συνεργαστούμε. Μέσα από πολλές συζητήσεις και προτάσεις, εκεί κοντά στο 2014, ο Χρήστος εξέφρασε την ιδέα της δημιουργίας ενός brand που θα συνδυάζει όλα αυτά που αγαπάμε: τον πολιτισμό, το παιχνίδι, το παιδί, το design, τη χώρα μας. Και φυσικά από την πρώτη στιγμή η ιδέα αγαπήθηκε από την Έφη. Η έρευνα για την υλοποίηση της ιδέας ξεκίνησε άμεσα, και τελικά στα τέλη του 2016 η ιδέα πήρε ‘σάρκα, οστά’ και όνομα: My Greek Games

 
Πόσο καιρό ”παίρνει” η διαδικασία της έρευνας πριν από κάθε παιχνίδι;

Χρήστος: Καθώς ένα μεγάλο μέρος του κοινού μας είναι τα παιδιά, είμαστε πολύ προσεκτικοί με το τι παράγουμε. Τα προϊόντα μας είναι εκπαιδευτικά.. μεταφέρουμε γνώση, και αυτό είναι πολύ μεγάλη ευθύνη! Η έρευνα λοιπόν για το κάθε μας προϊόν είναι πολύ χρονοβόρα. Καλούμαστε να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την αλήθεια, να μειώσουμε τον κίνδυνο κάποιας εσφαλμένης πληροφορίας και φυσικά να έχουμε μια μεγάλη δεξαμενή πληροφοριών, προκειμένου να πετύχουμε την αντικειμενικότητα.

 

Αυτά φυσικά αφορούν το πνευματικό περιεχόμενο. Η έρευνα ωστόσο δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό. Ελέγχουμε τα υλικά που χρησιμοποιούμε, το design, το οποίο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα προϊόντα μας, τα χρώματα, τις πρώτες ύλες και ένα σωρό άλλους παράγοντες, ώστε να είμαστε ένα πραγματικά φιλικό προς το χρήστη προϊόν.

 

Και έπειτα από όλα τα παραπάνω, έρχονται και οι κανόνες των παιχνιδιών. Πώς παίζεται το καθετί, αν είναι ευκολονόητες οι οδηγίες και κανόνες, αν θα είναι ένα προϊόν που θα αγαπήσει ο χρήστης…

 

Ποιο στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας απολαμβάνετε περισσότερο;

Χρήστος: Το σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας είναι ιδιαίτερα δημιουργικό και αυτό την κάνει πολύ ξεχωριστή. Αν ωστόσο θα έπρεπε να πούμε πως κάποιο στάδιο το απολαμβάνουμε περισσότερο, αυτό θα ήταν μάλλον η στιγμή της σύλληψης της ιδέας και η μαγική διαδικασία της υλοποίησής της. Ξεκινάς για ένα ταξίδι ουσιαστικά, που δεν ξέρεις πού και πώς θα σε οδηγήσει προς το προϊόν, και αυτό είναι πολύ όμορφο

 
Σε ποιους απευθύνονται τα παιχνίδια σας;

Έφη: Τα προϊόντα μας απευθύνονται σε μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, σε αυτούς που αισθάνονται παιδιά, σε όσους μοιράζονται κοινές αγάπες με εμάς. Εφόσον κάποιος μας προτιμάει, η ηλικία, το φύλο, η εθνικότητα κτλ δεν έχουν καμία σημασία.

 

Από πού αντλείτε έμπνευση;

Έφη: Έμπνευση για εμάς είναι σίγουρα η Ελλάδα μας. Η Ελλάδα η παλιά, η αρχαία, η Ελλάδα του 1821, του 1940, των παθών και των λαθών μας, η σύγχρονη Ελλάδα που όλοι πασχίζουμε να κρατήσουμε ψηλά. Ο Ελληνικός πολιτισμός είναι πραγματικά μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης και γνώσης, κάθε φορά που ξεκινάμε από κάπου, οδηγούμαστε σε μονοπάτια άγνωστα, με πολύ ενδιαφέρον. Φυσικά, πάντα κινούμαστε με γνώμονα το σύγχρονο design και προσπαθούμε να το παντρέψουμε με τον πολιτισμό μας.

 

Αν ρωτήσουμε ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο παιχνίδι, θα συγκλίνουν οι απόψεις σας;

Έφη – Χρήστος: Μάλλον ναι… θα λέγαμε πως ο ‘Λαβύρινθος’ είναι το αγαπημένο μας παιδί. Είναι το πρώτο παιχνίδι που δημιουργήσαμε από το μηδέν, ένα 100% πρωτότυπο παιχνίδι που δε βασίστηκε σε κάποιο υπάρχον επιτραπέζιο παιχνίδι ανά τον κόσμο και αγαπήθηκε πραγματικά πάρα πολύ. Είναι αν θέλετε μια δικαίωση στην πρώτη μας δοκιμή και δύναμη να πάμε παρακάτω.

 

 
Πως θα εξηγούσατε το 12θεο σε ένα μικρό παιδί;

Έφη: Χμμμμ….. οι 12 θεοί ήταν μάλλον οι υπερήρωες της αρχαίας εποχής. Είχαν ανθρώπινη μορφή και υπερδυνάμεις, κατοικούσαν στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, βοηθούσαν ή δυσκόλευαν τους ανθρώπους, ανάλογα με τις επιθυμίες τους.

 

Το πιο μακρινό μέρος που έχει ταξιδέψει μία κάρτα σας…

Χρήστος: Οι κάρτες μας μάλλον έχουν ταξιδέψει σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Από την Αμερική και την Αυστραλία, μέχρι την Ινδία, την Κίνα, την Ευρώπη, το Ισραήλ, τα Αραβικά Εμιράτα…όπου υπάρχει Έλληνας ή κάποιος που αγαπάει την Ελλάδα, είναι ένας εν δυνάμει προορισμός των προϊόντων μας.

Post a Comment

#FOLLOW US ON INSTAGRAM