Γνωρίσαμε τη σχεδιάστρια του αγαπημένου μας MAIRIS Clothing

Γνωρίσαμε τη σχεδιάστρια του αγαπημένου μας MAIRIS Clothing

Η αγάπη μας στους Έλληνες σχεδιαστές και τα ελληνικά brands…δεν κρύβεται! Όσο λατρεύουμε τις ιστορίες και τους πρωταγωνιστές των βιβλίων μας αλλά τόσο λατρεύουμε να ανακαλύπτουμε νέους ανθρώπους και ομάδες με όρεξη για δημιουργία. Μία τέτοια περίπτωση είναι και η αρχιτέκτονας/σχεδιάστρια, Μαρία Μπαλτουμά που πριν περίπου ένα χρόνο μας σύστησε το clothing brand, Mairis

 

Πως ξεκίνησε η ενασχόληση σας με το σχέδιο;

Ενώ ήμουν στο 4ο έτος της αρχιτεκτονικής στη Πάτρα, αποφάσισα να κάνω μαθήματα ραπτικής και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα! Εκτός από την ραπτική έδωσα ιδιαίτερη έμφαση στα πατρόν και πειραματιζόμουν στην κατασκευή ρούχων τόσο δικών μου όσο και φίλων μου. Έτσι πήρα την απόφαση μόλις τελειώσω με την αρχιτεκτονική να ξεκινήσω σε δεύτερη ιδιωτική σχολή για να μάθω σχέδιο μόδας.

 

Με ποιο project ασχολείστε το τελευταίο διάστημα;

Το τελευταίο διάστημα ασχολούμαι με την καλοκαιρινή μου συλλογή, η οποία βασίζεται και αυτή στα έντονα print (με διάφορους συνδυασμούς χρωμάτων) με γεωμετρικά πατρόν, που έχουν πολυμορφικό χαρακτήρα για να προσαρμόζονται στους περισσότερους σωματότυπους. 

 

Πως θα χαρακτηρίζατε το προσωπικό σας στυλ;

Το προσωπικό μου στυλ θα το χαρακτηριζα αρκετά μινιμαλ στην μορφή/ πατρόν του ρούχου αλλά αρκετά χρωματιστό/μαξ στα prints, αν και… δεν θα κρύψω την αδυναμία μου στα total black look. 

 

Ποιο στάδιο της δημιουργικής διαδικασίας απολαμβάνετε περισσότερο;

Κάθε στάδιο της δημιουργικής διαδικασίας προσπαθώ να τo ευχαριστηθώ στο έπακρο ωστόσο τα αρχικά είναι εκείνα που  με αγχώνουν καθώς αντικρίζω το λευκό χαρτί. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιο θα ήταν το στάδιο που έχω καταλήξει στη σχεδίαση των prints, όπου γίνεται η πρώτη εκτύπωση και αντικρίζω την πρώτη τους απόδοση στο ύφασμα.

 

Από που αντλείτε έμπνευση;

Δεν ασκώ από κάτι συγκεκριμένο εμπνευση, πηγή έμπνευσης μπορεί να αποτελέσει ένας πίνακας, ένα τοπίο, ένα έντομο ή ακόμα και η μεγέθυνση από το εσωτερικό ενός φρούτου.

 

Τρία Insta accounts που τσεκάρετε καθημερινά;

@topfashiontv, @taxcollection, @logosix

 

Αν οι δημιουργίες σας ήταν βιβλίο, τι θα ήταν;

Μυθιστόρημα, γιατί έχουν να αφηγηθούν μία ιστορία τόσο από την σύλληψη της ιδέας όσο και για τον σχεδιασμό του print. Την πλοκή του μύθου όμως την δημιουργούν αυτοί που τα φοράνε.

 
Αγαπημένος συγγραφέας; 

Νίκος Καζαντζάκης

Post a Comment

#FOLLOW US ON INSTAGRAM