Στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Λασκαράτου

Στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Λασκαράτου

Παρουσιάστηκε το Σάββατο, στο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Κώστα Λασκαράτου, «μουσεία INFLUENCERS».

Για το βιβλίο μίλησαν η Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Άννα-Βασιλική Καραπαναγιώτου, η επικοινωνιολόγος και αντιδήμαρχος Αθηναίων, Κατερίνα Γκαγκάκη και η δημοσιογράφος Αναστασία Γιάμαλη. Τον συντονισμό της βραδιάς είχε ο δημοσιογράφος, Ευτύχης Γρυφάκης.

 
Το βιβλίο εξετάζει τη σχέση των μουσείων με τους ψηφιακούς influencers στην εποχή των «έξυπνων» τηλεφώνων, αλλά και τις επιλογές των σύγχρονων συμπεριληπτικών μουσειακών φορέων, που τους καθιστούν αληθινούς influencers. Ειδικότερα αναλύεται ο κοινωνικός αντίκτυπος των μουσείων και η επιδραστικότητά τους σε κρίσιμα ζητήματα όπως: ο ρατσισμός, ο σεξισμός και η θέση της γυναίκας, η συμπερίληψη ΑΜΕΑ, ΛΟΑΤΚΙ+, η κοινωνική ενσωμάτωση προσφύγων, αστέγων, φυλακισμένων, η υγεία, η κλιματική κρίση, η εκπαίδευση, ο τουρισμός κλπ. Ένα βιβλίο για τα μουσεία που αλλάζουν τον κόσμο μέσα από τη δική τους διαρκή αλλαγή.
Μεταξύ των καλεσμένων που έδωσαν το παρών ήταν η δημοσιογράφος, Μάριον Μιχελιδάκη, οι δημοσιογράφοι Κώστας Μαρδάς και Νίκος Μερτζάνης, η παρουσιάστρια του δελτίου της ΕΡΤ Μαρία Σιώζου, ο δημοσιογραφος της ΕΦΣΥΝ και παρουσιαστής του «Επί του Πιεστηρίου», Δημήτρης Κουκλουμπέρης, η συγγραφέας και παρουσιάστρια του STAR Κλέλια Χαρίση, οι βουλευτές Σπύρος Μπιμπίλας και Παύλος Σαράκης και οι νομικοί Παναγιώτης Παπαϊωάννου και Άγγελος Βουράκης. Παρούσα ήταν η πολιτική αναλύτρια, Μαρία Καρακλιούμη και ο πρόεδρος του ΑΝΙΜΑSYROS, Βασίλης Καραμητσάνης.
 
Μεταξύ των μελών της  ακαδημαϊκής κοινότητας και των θεσμικών παραγόντων που βρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου “μουσεία INFLUENCERS” ήταν ο πρώην πρύτανης του Παντειου, Παναγιώτης Τσίρης, ο προεδρος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντειου, Τρύφωνας Κωστόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ, Ηλίας Νικολόπουλος, και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΑΕ, Μιχάλης Σακκάς
 
 

Post a Comment

#FOLLOW US ON INSTAGRAM